18 november workshop Energetische bescherming Rotterdam

Moe zijn na sommige gesprekken, energie verliezen aan iets, onbewust spanning in je lichaam vastzetten. Tijd om mee te doen op 18 november workshop Energetische zelfbescherming in Rotterdam in 2023.

Workshop Energetische zelfbescherming
Je onderzoekt hoe je jezelf kunt begrenzen en beschermen in contacten, hoe je omgaat met je eigen ‘energievreters’ en emoties en met die van anderen.
Door energetische interventies in de workshop word je meer bewust van je lichaam.
Trainer Els Pet biedt workshops Energetisch Coachen aan voor coaches en andere begeleiders.

Workshop Energetisch coachen met coachmodel
Eerder volgden deelnemers met veel plezier de workshop Energetisch coachen met coachmodel. Deze is opnieuw te volgen op 30 september 2023.
Op elke stap van het coachmodel zijn er energetische interventies mogelijk. De opzet van de workshop Energetisch coachen is energetisch ervaren en laten ervaren.

Workshop Energetisch Coachen 25 maart

Met energetische oefeningen kun je naar je lichaam leren luisteren, zit je minder in je hoofd, heb je minder stress en meer zelfvertrouwen. Els Pet biedt workshops Energetisch Coachen aan voor coaches en andere begeleiders.
In september 2022 volgden deelnemers met veel plezier de workshop Energetisch coachen met coachmodel. Daarom is die opnieuw te volgen op 25 maart 2023.
Op elke stap van het coachmodel zijn er energetische interventies mogelijk. De opzet van de workshop Energetisch coachen is energetisch ervaren en laten ervaren.

bestuurslid Zonder Einde

Deze week mijn laatste bestuursvergadering bijgewoond als bestuurslid van de stichting Zonder Einde, de stichting die het werk van Hans Korteweg faciliteert.
Altijd fijn om wijze afscheidswoorden te ontvangen, zoals: “heldere kijk op zaken; als je op je best bent leid je de mensen om je heen onopgemerkt; richting- en koersgevend”.
Hans Korteweg heeft diverse boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling en over Dzogchen; hij heeft indertijd het ITIP opgericht, verder Het Grote Werk en 15 jaar geleden Zonder Einde. Dat vrijwilligerswerk heb ik met liefde gedaan en na 15 jaar is het goed zo. Tijd voor niets, tijd voor iets nieuws; ik ben benieuwd.

4 juni workshop Energetisch Coachen

  • Workshop Energetisch Coachen
  • Datum en locatie: zaterdag 4 juni 2022 in Rotterdam, Melanchthoncollege Schiebroek, makkelijk bereikbaar met OV, gratis parkeren.
  • Tijd 10.15 – 16.45 uur.
  • Kosten zijn € 175,- BTW vrij.
  • Je hebt een coachopleiding gevolgd en/of je coacht mensen.
  • 4 tot 10 deelnemers

Meld je vóór 16 mei aan via contact. Schrijf erbij welke coachopleiding en/of welk coachwerk je hebt en wat je motivatie voor de workshop Energetisch Coachen is.

Het enneagram als coachmodel gaat van Problemen, Doelen, Het probleem, Het doel, Onbewuste schok, Nieuwe wegen, Drempel over, Nieuwe route, Bewuste schok toe naar Het leven.
Elke stap van het coachmodel ervaar je energetisch in korte oefeningen.
Vervolgens oefen je als coach met een cliënt en andersom.

Alles is energie, zo ook Energetisch Coachen

Uit Inleiding Energetisch coachboek: “

Alles bestaat uit energie, deze letters, de drager ervan, het kopje waaruit je drinkt, en wellicht ongrijpbaarder: het contact tussen coach en coachee. In dat contact gaat het over en weer en bij coaching gaat het bij uitstek om wisselwerking, om gelijkwaardig contact.

Hoe kun je als coach deze energie meer bewust worden, benutten en inzetten? Hoe kan de coachee dit vervolgens ook doen en zijn eigen rol en verantwoordelijkheid daadwerkelijk ervaren?

Op welke principes is het vak Energetisch Coach gebaseerd? 1. Bij energetisch coachen vormen de lichamelijke ervaring van de coachee en de waarneembare lichaamsuitingen het uitgangspunt van het proces. Wanneer psychische problemen niet zijn verwerkt, blijven ze knagen en ze belemmeren ons in het contact met onszelf, en met onze omgeving. Wanneer bijvoorbeeld iemand bij je komt met de spreekwoordelijke steen op de maag, dan kun je …”

Het Energetisch coachboek is Els Pet aan het schrijven in 2021

Vraag Els Pet over Energetisch coachboek
Lucht licht beweging energie

Energetisch coachproces

Uit het Voorwoord van boek Energetisch Coachproces:

Het brede terrein van Energetisch Coachproces staat in historisch perspectief met een sprong door 3 eeuwen heen. […] Er bestaan veel soorten energetisch begeleiden zoals reiki, taichi, doorgevingen, healing, aura’s, beweging, voeding, vitaminen, opstellingen, voice dialogue, dromen, enz. Daarom benadruk ik dat wij het hier hebben over de combinatie van Energetica en Coachen. We werken met lichaamswerk, subtiele energie, chakra’s, energieveld innemen, bescherming opbouwen, enz. om toe te passen in een coachtraject, zo mogelijk te helen. Bij coaching gaat het erom dat de coachee zelf de oplossing voor problemen vindt. In het energetische lichaam ligt wijsheid opgeslagen die je kunt gebruiken voor het oplossen van problemen en het stimuleren van het zelfhelend vermogen en zelfbescherming. […]